Opmærksomheden på det enkelte barn og børnegruppernes trivsel er en del af den daglige fagprofessionelle praksis. Indenfor deres daglige professionelle teamsamarbejde deler pædagoger og lærere deler løbende iagttagelser og overvejelser og med forældrene ved samtaler og forældremøder.
Pædagoger og lærere gennemfører desuden systematiske trivselsvurderinger med henblik på at kunne opspore og handle tidligt på begyndende trivselsudfordringer.
Trivselsvurderinger
I alle daginstitutioner og skoler skal de ansvarlige pædagoger og lærere mindst 2 gange årligt foretage en systematisk vurdering af det enkelte barn og den enkelte unges trivsel. I forlængelse heraf benytter de involverede pædagoger/lærere i fællesskab en systematisk handleguide til at afklare, hvilke konkrete skridt, der kan være brug for i forhold til børn og unge, som kan være på vej ud i eller er i en udsat position.
Trivselsvurderinger og afklaring af konkrete handlinger gennemføres ved hjælp af det digitale redskab Bloomsights.
Monofagligt forældremøde
Formålet med monofaglige forældremøder er en løbende dialog og et aktivt og ligeværdigt samarbejde med forældrene til gavn for barnet/den unges udvikling, læring og trivsel. De konkrete rammer for det almene forældresamarbejde, herunder forældremøder samt udvidet forældresamarbejde i forbindelse med bekymringer, defineres lokalt i sundhedsplejen, dagtilbud og skoler.
Fagprofessionel teammøde
Formålet med fagprofessionelle Teammøder er, at teammøderne bidrager til at styrke teamet som et refleksivt, professionelt arbejdsfællesskab, hvor kolleger kontinuerligt reflekterer over, drøfter, planlægger og evaluerer den daglige praksis med henblik på relevante handlinger, der har kerneopgaven i fokus. Drøftelserne foregår med afsæt i iagttagelser fra hverdagen, trivselsvurderinger og anden data.